Παρατάθηκε η περίοδος αυξημένης συγχρηματοδότησης ΕΕ για Ελλάδα και Κύπρο
11 Οκτωβρίου, 2016
Ουγγαρία: Συνταγματική αναθεώρηση για την απαγόρευση μετεγκατάστασης προσφύγων
11 Οκτωβρίου, 2016

Πακέτο βοήθειας στο Νίγηρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, ανακοίνωσε η Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (10 Οκτωβρίου) τη χορήγηση πακέτου βοήθειας ύψους 27 εκ. ευρώ για τον Νίγηρα, τη δεύτερη στάση της στην τριήμερη περιοδεία της στην Αφρικής,  με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής  προς την Ευρώπη.

Η Μέρκελ  ανέφερε σε δήλωσή της ότι ο στρατός της αφρικανικής χώρας, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, θα λάβει εξοπλισμό αξίας 10 εκ. ευρώ  αξίας το επόμενο έτος, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας στρατιωτικής βάσης με στόχο τη στήριξη της αποστολή του ΟΗΕ στο γειτονικό Μαλί, την πρώτη χώρα που επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας της.

Επιπλέον, υποσχέθηκε 17 εκ.  αναπτυξιακής βοήθειας για την άγονη και εξαιρετικά φτωχή  περιοχή Άγκαντεζ στο βορρά, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη μετανάστευση προς την Ευρώπη.

«Για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων και της παράνομης μετανάστευσης, χρειάζονται έσοδα. Μέχρι πρότινος, αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν από τον τουρισμό και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τώρα», είπε, καθώς η αναταραχή στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστικών επιθέσεων και των απαγωγών τουριστών, οδήγησαν σε απότομη μείωση του αριθμού των επισκεπτών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος  τόνισε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για περιορισμό της εισροής μεταναστών στην Ευρώπη θα ήταν μάταιη αν δεν συνοδευτεί από ανάπτυξη.

Ο Νίγηρας αποτελεί  βασικό σημείο διέλευσης  μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Περισσότερα εδώ.