Ζιν: Θέμα χρόνου, η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη
30 Οκτωβρίου, 2016
Oμιλία του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη στην ημερίδα “Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα”
30 Οκτωβρίου, 2016

Γερμανία: Ασπίδα προστασίας εταιρειών κατά «ανεπιθύμητων ξένων» εξαγορών

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ θέλει να προστατεύσει τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στη χώρα από «ανεπιθύμητες εξαγορές», κυρίως από κρατικές και εν μέρει κρατικές επιχειρήσεις μη ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Ματίας Μάνινγκ έστειλε την περασμένη εβδομάδα στα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ένα έγγραφο που περιέχει έξι βασικά σημεία για την αναθεώρηση των επενδύσεων στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έγγραφο προβλέπει ευρεία δικαιώματα για την ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις, ώστε να απαγορεύσουν τις εξαγορές εταιρειών σε επενδυτές χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Το θέμα των ξένων εξαγορών έχει έρθει στο προσκήνιο στην Γερμανία, καθώς η κινεζική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Midea αγόρασε τη γερμανική εταιρεία κατασκευής ρομπότ Kuka. Επίσης, η κινεζική εταιρεία κατασκευής τσιπ Sanan Optoelectronics ανακοίνωσε ότι έχει έλθει σε επαφή με τον γερμανικό όμιλο Osram για μια πιθανή εξαγορά ή συμφωνία συνεργασίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει εσωτερικά κυβερνητικά έγγραφα εργασίας.

Περισσότερα εδώ.