Μαυροβούνιο: Φιλορώσοι σχεδίαζαν πραξικόπημα μετά τις εκλογές;
30 Οκτωβρίου, 2016
Ζιν: Θέμα χρόνου, η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη
30 Οκτωβρίου, 2016

Ευρωπαϊκές πιέσεις για καταδίκη της δράσης της Ρωσίας στη Συρία

Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία έχουν ως στόχο σήμερα (17 Οκτωβρίου) να πείσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει την καταστροφική αεροπορική εκστρατεία της Ρωσίας στη Συρία και να ανοίξει το δρόμο για την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το μπλοκ σκοπεύει επίσης να συνεχίσει να πιέζει προκειμένου η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στην πολιορκημένη πόλη του Χαλεπίου.

Στον αγώνα της να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, η ΕΕ έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να υποστηρίξει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην προσπάθειά τους να σταματήσουν το βομβαρδισμό ανατολικά στο Χαλέπι, όπου έχουν παγιδευτεί 275.000 άνθρωποι.

Ωστόσο, είναι διχασμένη αναφορικά με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει απέναντι στη Ρωσία, τον μεγαλύτερο προμηθευτή ενέργειας.

Η συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα – μετά τις συνομιλίες των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο στη Λωζάννη και το Λονδίνο – θα επικρίνουν έντονα τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό Χαλέπι που έχουν καταστρέψει νοσοκομεία και αποστολές βοήθειας. Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται την Πέμπτη για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Περισσότερα εδώ.