Ευρωπαϊκές πιέσεις για καταδίκη της δράσης της Ρωσίας στη Συρία
30 Οκτωβρίου, 2016
Γερμανία: Ασπίδα προστασίας εταιρειών κατά «ανεπιθύμητων ξένων» εξαγορών
30 Οκτωβρίου, 2016

Ζιν: Θέμα χρόνου, η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη

«Θέμα χρόνου, η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη» εκτιμά ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt χαρακτηρίζοντας απελπιστική την κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

«Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο» είπε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στη Welt. «Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική».

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την ευρωζώνη είναι μόνο θέμα χρόνου. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο θα αντέξει η Ιταλία ακόμα στο ευρώ» υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (Ifo) του Μονάχου στη γερμανική εφημερίδα.

H ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ότι πριν την κρίση και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πτωχεύσεις. Η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 40%. «Μια τόσο καταστροφική κατάσταση δεν μπορεί να την αντέξει για πολύ μια χώρα» ανέφερε. Ο ίδιος δεν θα ήθελε να αποχωρήσει η Ιταλία από την ευρωζώνη, αλλά το ιταλικό κατεστημένο δεν βλέπει άλλη εναλλακτική από την έξοδό της.

Περισσότερα εδώ.