Την παραπομπή της Γκεοργκίεβα στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ευρωβουλευτής
30 Οκτωβρίου, 2016
Η Γαλλία πιέζει για εκλογές στην Ανατολική Ουκρανία
30 Οκτωβρίου, 2016

Η απλοποίηση διαδικασιών στο επίκεντρο της νέας Πολιτικής Συνοχής

«Η Πολιτική Συνοχής βοήθησε χώρες όπως την Πορτογαλία και την Ελλάδα που επλήγησαν από τη μεγαλύτερη κρίση τα τελευταία 80 χρόνια». Αυτό τόνισε η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου, μιλώντας σε εκδήλωση της Διάσκεψης Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

Η Επίτροπος σημείωσε με έμφαση το σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει τα Διαρθρωτικά ταμεία, όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της Χρηματοδοτικής Περιόδου 2007-2013.   Επίσης, τόνισε για μία ακόμη φορά την απλοποίηση των χρηματοδοτήσεων, ως αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη της συνοχής. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το όνειρο μου είναι οι άνθρωποι να ασχολούνται με την εφαρμογή της πολιτικής, παρά με τα χαρτιά».

Ιδιαίτερη σημασία στην απλούστευση των Ευρωπαϊκών πόρων έδωσε και ο Τόμας Γούμπεν Διευθυντής της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), αρμόδιος για ζητήματα οριζόντιων πολιτικών, που εστίασε στη χρησιμότητα του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», το οποίο αναλύει λεπτομερώς κάθε χρόνο τα σχέδια δημοσιονομικών, μακροοικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Περισσότερα εδώ.