Κλ. Διακομανώλη: “Έχει υπάρξει πρόοδος αναφορικά με τις καινούργιες θέσεις διαθέσιμες για τα προσφυγόπουλα “.
30 Οκτωβρίου, 2016
Deutsche Bank: Εξετάζει περιορισμό δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ
30 Οκτωβρίου, 2016

Ρέντσι: Μόλις η E.E. μας βοηθήσει στο μεταναστευτικό, θα μειωθούν και οι δαπάνες

O Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δαπάνες της χώρας του για το προσφυγικό και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συζητήσει και να εκφράσει κάποιες ενστάσεις
σχετικά με τις δαπάνες μας για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, έχω μια λαμπρή ιδέα: ας αρχίσουν, πρώτα, να μας δίνουν ένα χέρι από την στιγμή που επικρατούν οι εγωισμοί και όχι η αλληλεγγύη», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

«Μόλις η Ένωση αρχίσει να μας βοηθά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, θα δείτε ότι οι σχετικές δαπάνες στην Ιταλία θα μειωθούν», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό του ιταλικού δημοσίου, ο οποίος πρόκειται να αποσταλεί σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Ρέντσι δήλωσε ότι «μετά από σειρά ετών κατά τα οποία οι πολιτικοί ζητούσαν θυσίες από τις πολίτες, η κυβέρνησή του προσπαθεί να τους επιστρέψει κάποια χρήματα, έστω και αν οι καιροί είναι οπωσδήποτε δύσκολοι».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται να στηριχθεί η δημόσια υγεία, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να μειωθούν τα πρόστιμα και οι τόκοι για τους πολίτες που οφείλουν χρήματα στο δημόσιο.

Περισσότερα εδώ.