Αποκλείει αμερικανική λύση στο κυπριακό ο Ακιντζί
30 Οκτωβρίου, 2016
Η απλοποίηση διαδικασιών στο επίκεντρο της νέας Πολιτικής Συνοχής
30 Οκτωβρίου, 2016

Την παραπομπή της Γκεοργκίεβα στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ευρωβουλευτής

Ο ευρωβουλευτής Ντέιβιντ Κάμπελ Μπάνερμαν ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο να ερευνήσει τα έξοδα ταξιδιού της αντιπροέδρου της Επιτροπής Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα τα τελευταία δύο χρόνια, περίοδο κατά την οποία – σύμφωνα με τον ίδιο – έκανε εκστρατεία για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο Κάμπελ Μπάνερμαν, ευρωβουλευτής των Συντηρητικών, κατέθεσε πρώτος κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 12 Ιανουαρίου, με την οποία ζητά να μάθει το λόγο που η Γκεοργκίεβα πραγματοποιεί συχνά διεθνή ταξίδια με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την άποψή του, μια τέτοια δραστηριότητα δεν αντιστοιχεί στο χαρτοφυλάκιό της ως Επίτροπος της ΕΕ για τον Προϋπολογισμό και το Ανθρώπινο Δυναμικό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε στις 15 Μαρτίου, λέγοντας ότι είχε ζητήσει από τους αντιπροέδρους να συντονίσουν τις εργασίες σε όλους τους βασικούς τομείς της Επιτροπής, το οποίο περιλαμβάνει την προώθηση των πολιτικών της ΕΕ σε διεθνές επίπεδο. Όσον αφορά τη Γκεοργκίεβα συγκεκριμένα, τόνισε ότι συν-προέδρευε της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Χρηματοδότηση από το Μάιο του 2015.

Ωστόσο, ο Κάμπελ Μπάνερμαν δήλωσε στη EurActiv.com χθες (13 Οκτωβρίου) ότι ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος με την απάντηση αυτή.

Περισσότερα εδώ.