Ρέντσι: Μόλις η E.E. μας βοηθήσει στο μεταναστευτικό, θα μειωθούν και οι δαπάνες
30 Οκτωβρίου, 2016
Σόιμπλε: Οι Έλληνες δεν μπορούν να σταματήσουν τα συμφωνηθέντα, παρά την πρόοδό τους
30 Οκτωβρίου, 2016

Deutsche Bank: Εξετάζει περιορισμό δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο περιορισμού των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ευρύτερων ενεργειών της για μείωση του κόστους, φέρεται να εξετάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ενδεχόμενο αυτό ήδη συζητήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας και θα ήταν πιο πιθανό από μια πώληση της δραστηριότητας asset management, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση.

Το Reuters από την πλευρά του αναφέρει πως η Deutsche Bank δεν σχεδιάζει πλήρη έξοδο από τις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη αρνήθηκε να σχολιάσει.

Όπως μετέδιδε το Reuters την Παρασκευή, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εξετάζει περικοπή επιπλέον 10.000 θέσεων εργασίας, ποσό διπλάσιο από το αρχικώς σχεδιαζόμενο.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα μια τέτοια απόφαση, η δήλωση του Marcus Schenck σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση καταδεικνύουν πως η τράπεζα εξετάζει περαιτέρω περικοπές κόστους, καθώς είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο πολλών δισ. ευρώ από τις ΗΠΑ.

«Ο Schenck ανέφερε πως η τράπεζα θα χρειαστεί να περικόψει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας, για να μειώσει το κόστος», σημείωσε πρόσωπο που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση με τον CFO.

Περισσότερα εδώ.