Ενστάσεις για την απόφαση του ΕΚ να εγκρίνει εισαγωγές φυσικού αερίου
31 Οκτωβρίου, 2016
Στις 7 Νοεμβρίου η πρώτη αξιολόγηση της Κυπριακής οικονομίας μετά το μνημόνιο
31 Οκτωβρίου, 2016

Αβραμόπουλος: Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει το Αφγανιστάν στην επανένταξη μεταναστών

«Έφθασε στην Ευρώπη ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός παράτυπων μεταναστών αφγανικής καταγωγής. Όσοι απ’ αυτούς, δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας, θα πρέπει να επιστρέφουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην πρωτοβουλία της κοινής δήλωσης ΕΕ – Αφγανιστάν, που συμφωνήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, και ορίζει το πλαίσιο συνεργασίας με το Αφγανιστάν, για την αντιμετώπιση και πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης, με μια βασική χώρα προέλευσης παράτυπων μεταναστών, αναφέρθηκε στην παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στο 2015, είπε ότι έφθασε στην Ευρώπη ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός παράτυπων μεταναστών αφγανικής καταγωγής, ενώ και φέτος οι Αφγανοί συνεχίζουν να αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα παράτυπων μεταναστών στην ΕΕ. Όσοι απ’ αυτούς, τόνισε, δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας, θα πρέπει να επιστρέφουν. Και αυτό ακριβώς το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αφγανικές αρχές, που δεν αμφισβητούν την αρχή του διεθνούς δικαίου για επανεισδοχή υπηκόων που κρίθηκαν παράτυποι.

Πλέον, στο πλαίσιο του διαλόγου και συνεργασίας που διαθέτουμε, θα μπορούμε να συζητούμε ζητήματα που σχετίζονται με την επιστροφή, την επανεισδοχή, και την επανένταξη των παράτυπων μεταναστών, πρόσθεσε.

Περισσότερα εδώ.