Τετραμερής στο Βερολίνο για την ουκρανική κρίση
31 Οκτωβρίου, 2016
#EU4U Google Hangout – Meet the Utility of Erasmobility
31 Οκτωβρίου, 2016

Εντολή για νέο σύστημα μετανάστευσης με βίζα έδωσε η Μέι

Εντολή να καταρτίσουν ένα νέο «αποτελεσματικό και στοχευμένο σύστημα βίζας» για επίδοξους μετανάστες έχει δώσει η Τερέζα Μέι σε υπουργούς της, όπως προκύπτει από έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η εντολή της Βρετανίδας Πρωθυπουργού δόθηκε στην υπουργική ομάδα εργασίας για τη μετανάστευση την οποία απαρτίζουν 12 υπουργοί, μεταξύ των οποίων η Υπουργός Εσωτερικών και οι κάτοχοι των σχετικών με το Brexit χαρτοφυλακίων.

Η εντολή της κας Μέι χαρακτηρίζεται ως η πιο απτή μέχρι στιγμής ένδειξη ότι η Βρετανία οδεύει προς το λεγόμενο «σκληρό» Brexit, καθώς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι οποιοιδήποτε περιορισμοί στην ελευθερία μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών δεν είναι συμβατοί με τη συμμετοχή στην ενιαία αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ έχει παρουσιάσει σε υπουργική επιτροπή σχέδιο που προβλέπει τη μετα-Brexit έλευση στη Βρετανία Ευρωπαίων εργαζομένων μόνο εφόσον έχουν εξασφαλίσει δουλειά σε κάποια θέση εργασίας που απαιτεί βαθμό ειδίκευσης, ενώ παράλληλα θα αποκλείονται οι ανειδίκευτοι εργάτες πλην περιπτώσεων ανάγκης κάλυψης εποχικών θέσεων εργασίας.

Περισσότερα εδώ.