Υπεγράφη και επίσημα η CETA
31 Οκτωβρίου, 2016
Στο στόχαστρο της ΕΕ Yahoo και Whatsapp για παραβίαση προσωπικών δεδομένων
31 Οκτωβρίου, 2016

Εξηγήσεις αλλά όχι συγγνώμη από τον Έτινγκερ για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια

Εξηγήσεις, αλλά χωρίς συγγνώμη, επιχείρησε να δώσει ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Έτινγκερ, μετά τη δημοσίευση ομιλίας του όπου χρησιμοποιεί τον όρο «σχιστομάτηδες» για να αναφερθεί σε Κινέζους και να μιλά με ειρωνικό πνεύμα για τους γάμους ομοφύλων.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο γερμανός επίτροπος και συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ παραδέχτηκε ότι η αναφορά του στους ανθρώπους ασιατικής καταγωγής ήταν μάλλον απρόσεκτη, χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη.

Αντίθετα, είπε απλώς ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει την Κίνα και υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των καταγγελιών για ρατσιστικό λόγο, λέγοντας πως οι επικριτές του πρέπει να καταλάβουν το πλαίσιο στο οποίο μιλούσε.

«Στην ομιλία μου ήθελα να προειδοποιήσω την Γερμανία ότι έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση» στους τομείς της ψηφιακής οικονομίας ενώ υπολείπεται ασιατικών χωρών, από τις οποίες θα πρέπει να παραδειγματιστεί.

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο επίτροπος αναφέρεται ειρωνικά στις προτεραιότητες της γερμανικής πολιτικής – όπως οι άδειες μητρότητας – και καταλήγει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι ίσως στο μέλλον θα νομοθετηθούν «υποχρεωτικοί γάμοι ομοφυλοφίλων».

Ο κ. Έτινγκερ είπε στη «Die Welt» πως δεν έχει τίποτα κατά των γάμων των γκέι, κι ότι απλώς ήθελε να σχολιάσει ότι στη γερμανική ατζέντα υπάρχουν μικρή σημασίας θέματα ενώ απουσιάζει το κρίσιμο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας.

Περισσότερα εδώ.