Η Πολωνία αψηφά την Κομισιόν για το κράτος δικαίου
31 Οκτωβρίου, 2016
Επιστροφή στην ανάπτυξη για τη Γαλλία
31 Οκτωβρίου, 2016

Νέα ψηφιακή εποχή για τους αγρότες στην ΕΕ

Οι αγρότες της Ευρώπης αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες ολοένα και περισσότερο. Ωστόσο, προβλήματα όπως  η κακή σύνδεση στο διαδίκτυο καθώς και το υψηλό κόστος των νέων ψηφιακών  εργαλείων,  συχνά αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Για τους αυριανούς αγρότες, η επιλογή είναι είτε να αποκτήσουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες είτε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, καθώς η τεχνολογική μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Το 2015, σχεδόν όλοι οι Γάλλοι αγρότες (98%) χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους, σύμφωνα με τη μελέτη «Agrinautes-Agrisurfeurs» του 2015.

Πληροφορίες όπως η πρόγνωση του καιρού, η πρόσβαση σε  αγροτικές ειδήσεις, τραπεζικές συναλλαγές και υπηρεσίες δεδομένων, βρίσκονται ανάμεσα στις διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από τους αγρότες.

Η Κοινή  Αγροτική Πολιτική της ΕΕ (ΚΑΠ)  ενισχύει την τάση προς την ψηφιοποίηση. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το think tank «Renaissance Numérique», εννέα στους δέκα αγρότες συμπληρώνουν online τις αιτήσεις τους για τις επιδοτήσεις της ΚAΠ.

Περισσότερα εδώ.