Στο στόχαστρο της ΕΕ Yahoo και Whatsapp για παραβίαση προσωπικών δεδομένων
31 Οκτωβρίου, 2016
Λουτγκέν: «Η Βαλλονία δέχθηκε απειλές για την CETA»
31 Οκτωβρίου, 2016

Οι βρετανικές τράπεζες θα χάσουν το passporting

«Απίθανο να συνεχιστεί» το passporting μετά το Brexit, τόνισε ο υπουργός. Το εναλλακτικό σύστημα που εξετάζεται δε θα είναι «αρκετά καλό» για τα ιδρύματα, καλύτερη μια «υβριδική» εκδοχή. Η Βρετανία θα αναγκαστεί να αποδεχθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Οι παγκόσμιες τράπεζες πιθανότατα θα χάσουν τα τωρινά τους νόμιμα δικαιώματα να προσφέρουν υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Mark Garnier. Πρόκειται για την πιο σαφή ένδειξη μέχρι στιγμής για το σκεπτικό της βρετανικής κυβέρνησης, σχολιάζει το Bloomberg.

Το passporting, το οποίο επιτρέπει στις τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες με έδρα στο Λονδίνο να προσφέρουν υπηρεσίες οπουδήποτε στην κοινή αγορά, είναι απίθανο να συνεχιστεί αφότου η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του.

Όπως πρόσθεσε, ένα εναλλακτικό σύστημα που εξετάζεται και το οποίο είναι γνωστό ως «equivalence» (ισοδυναμία), μάλλον δε θα είναι «αρκετά καλό» για τις τράπεζες.

Ο Garnier, ο οποίος διατελεί και κυβερνητικός απεσταλμένος για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έκανε λόγο αντ’ αυτού για μια καλύτερη εκδοχή του συστήματος «equivalence» που θα μπορούσε να έχει καλά αποτελέσματα για τις τράπεζες του Λονδίνου. Το μειονέκτημα είναι πως η Βρετανία μπορεί να αναγκαστεί να αποδεχθεί όλους τους μελλοντικούς κανονισμούς της ΕΕ όπως έρχονται απευθείας από τις Βρυξέλλες, εξήγησε.

Περισσότερα εδώ.