Σημαντική μεταρρύθμιση της φορολογίας των εταιρειών προτείνει η Επιτροπή
31 Οκτωβρίου, 2016
Ρέντσι: Βέτο στον προϋπολογισμό της ΈE αν δεν δεχθούν οι ανατολικές χώρες πρόσφυγες
31 Οκτωβρίου, 2016

Πάνος Καρβούνης: “Η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων αποτελεί ευθύνη του κράτους, των περιφερειών αλλά και των ιδιωτών”

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης μιλά για τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά κονδύλια στην Ελλάδα, στο CNN Greece (20/10/2016).

Αρχικά ο κ. Καρβούνης τόνισε ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της  35 δισ. ευρώ (επιχορηγήσεις) από το ΕΣΠΑ (20 δις ) και το Ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο (15 δις ), και ένα επιπλέον ποσόν, χωρίς εθνική ποσόστωση, από το “πακέτο Γιούνκερ” (δάνεια). Σύμφωνα με τον ίδιο, λαμβανομένης υπόψη της κατανομής που έχει γίνει –χοντρικά- από τα 20 δισ. του ΕΣΠΑ , 5 δισ. προορίζονται για τις Περιφέρειες, 5 δισ. για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας  και 10 δισ. για τη χρηματοδότηση έργων κεντρικά από το κράτος. Τα υπόλοιπα 15 δισ. στοχεύουν στη χρηματοδότηση της γεωργίας και των προϊόντων της .

Τέλος, ερωτηθείς για το  “πακέτο Γιούνκερ”, ο κ. Καρβούνης σημείωσε ότι χρηματοδοτεί με δανεισμό μεγάλα βιώσιμα και κερδοφόρα επενδυτικά σχέδια και Σ.Δ.Ι.Τ.. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι μπορούν ελληνικές τράπεζες μέσω δανεισμού από το πακέτο Γιούνγκερ να χρηματοδοτήσουν και μικρότερες επιχειρήσεις. “Αυτό που επίσης μπορεί να γίνει είναι συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα”, πρόσθεσε.

Περισσότερα εδώ.