Παγκόσμια Τράπεζα: Στην 61η θέση η Ελλάδα στην ευκολία του επιχειρείν
31 Οκτωβρίου, 2016
Το ΝΑΤΟ πιέζει για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία
31 Οκτωβρίου, 2016

Σε διαβουλεύσεις για το «μηχανισμό βιωσιμότητας» ΕΕ-πάροχοι κινητής τηλεφωνίας

Σύμφωνα με πρόταση που κατατέθηκε από την Ισπανία, θα μπορούσε να επιτραπεί σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εντός της ΕΕ να χρεώνουν με υψηλότερο κόστος η μία την άλλη για τη χρήση των δικτύων τους ώστε οι πελάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Στόχος της πρότασης είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη ζημιά, όταν καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευθεί να καταργήσει τα τις διασυνοριακές χρεώσεις περιαγωγής εντός  Ευρώπης για τα 500 εκατ. Των πολιτών της από τον Ιούνιο του 2017.

Ωστόσο, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν χρεώσεις με τη μορφή των τελών που θα καταβάλουν σε ξένους παρόχους ούτως ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν τα δίκτυά τους.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ διαφωνούν ως προς το ανώτατου όριο στις χονδρικές χρεώσεις περιαγωγής για να αποφευχθεί η αύξηση  των εγχώριων τιμών από τους  παρόχους κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να καλύψουν τα χαμένα έσοδα.

Την Τετάρτη, αναπληρωτές πρεσβευτές της ΕΕ θα επιχειρήσουν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο και να συζητήσουν μία διάταξη που προτάθηκε αρχικά από την Ισπανία, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται στους παρόχους τηλεπικοινωνιών που «φιλοξενούν» ευρωπαίους  τουρίστες , να ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές την άδεια να χρεώνουν περισσότερο από το ανώτατο όριο χονδρικής. Αυτό θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν δεν είναι σε θέση να ανακτήσουν τα έξοδά τους.

Περισσότερα εδώ.