Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου στο ΕΚ
30 Οκτωβρίου, 2016
Μοσκοβισί: Τα μέτρα για το χρέος απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγoρές
31 Οκτωβρίου, 2016

Στουρνάρας: Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν βγαίνουμε στις αγορές

Η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού αναπροσανατόλισε την οικονομική πολιτική σε ρεαλιστικές κατευθύνσεις και «ήταν η μόνη λύση απέναντι στους μεγάλους κινδύνους, που το καλοκαίρι του 2015 ήταν προ των πυλών», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ ΕΛΛ +0,90% μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Κατέγραψε μια σειρά από θετικά στοιχεία που διαμορφώθηκαν από την έστω και «βραδείς ρυθμούς» υλοποίηση του προγράμματος. Μεταξύ αυτών:

* Η επαναφορά του waiver, η σταθεροποίηση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα και η μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες από τις αρχές Ιουνίου 2016 έως σήμερα κατά 16,3 δισ. ευρώ συνολικά, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σε 51,8 δισ. ευρώ.

* Η σταδιακή βελτίωση της οικονομίας αρχίζει να απεικονίζεται και στην πορεία αρκετών μακροοικονομικών δεικτών όπως η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 2% σε ετήσια βάση το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2016, η άνοδος του δείκτη όγκου λιανικών πωλήσεων κατά 9,7% τον Ιούλιο του 2016 σε ετήσια βάση, ενώ ο εποχικά διορθωμένος δείκτης όγκου λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4,9% τον Ιούλιο του 2016, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η (σύμφωνα με την Εργάνη) δημιουργία 237.817 νέων θέσεων εργασίας.

Περισσότερα εδώ.