Η Παγκρήτια Τράπεζα λαμβάνει 15 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕ για επενδύσεις
31 Οκτωβρίου, 2016
Συνομωσία στις εκλογές του Μαυροβουνίου αποκαλύπτει η Σερβία
31 Οκτωβρίου, 2016

Σχέδιο Γιούνκερ: Εγκρίνονται 230 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την έγκριση 230 εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) ανακοίνωσε στις 24 Οκτωβρίου  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση θα αφορά την ενίσχυση των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ η δανειοδότηση θα γίνεται μέσω της τράπεζας Eurobank. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε είναι τα 600 εκατ. ευρώ, ενώ δόθηκαν επίσης και 250 εκατομμύρια στην Πορτογαλία για την υποστήριξη έργων υποδομών.
Επιτροπή: «Το σχέδιο Γιούνκερ λειτουργεί σωστά»
Όπως δήλωσε χθες ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, «Οι συμφωνίες παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις ότι το Σχέδιο Επενδύσεων εργάζεται για να ανταποκριθεί στην υπ ‘αριθμόν ένα προτεραιότητά μας, την τόνωση των επενδύσεων με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Ο Φινλανδός Επίτροπος εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνέχεια του προγράμματος, καθώς πρόσθεσε: «Αρχίζουμε να βλέπουμε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των συμφωνιών που υπογράφονται. Αυτό δείχνει την ισχυρή στήριξη για την πρόσφατη πρότασή μας, αναφορικά με την επέκταση του ΕΤΣΕ. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι οι συμφωνίες αυτές αποδεικνύουν πως το σχέδιο λειτουργεί σωστά σε ολόκληρη την Ευρώπη», κατέληξε ο Κατάινεν.
Περισσότερα εδώ.