Το ΝΑΤΟ πιέζει για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία
31 Οκτωβρίου, 2016
Το ΕΚ εγκρίνει την παροχή αυξημένης συνεισφοράς σε έργα στην Ελλάδα
31 Οκτωβρίου, 2016

Υπό αμφισβήτηση οι προϋπολογισμοί επτά χωρών της ευρωζώνης

Διευκρινίσεις από επτά χώρες της ευρωζώνης ζήτησε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα σχέδια των προϋπολογισμών τους, εκφράζοντας μάλιστα ιδιαίτερη ανησυχία ότι η Ιταλία, η Κύπρος και η Φινλανδία αποκλίνουν από τους στόχους της ΕΕ.

Επιστολές εστάλησαν και στο Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Λιθουανία, οι προϋπολογισμοί των οποίων  έχουν επισημανθεί για διαφορετικούς λόγους. . Οι απαντήσεις των χωρών αναμένονται μέχρι την Πέμπτη.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την Ιταλία, την Κύπρο και τη Φινλανδία», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τρεις χώρες θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες με την απόρριψη των σχεδίων των προϋπολογισμών τους από τις Βρυξέλλες.

Η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, προβλέπει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της στο 2,3% του ΑΕΠ για το 2017 – σημαντικά υψηλότερο από εκείνο που αναμενόταν από τις Βρυξέλλες  -λόγω του φονικού σεισμού του Αυγούστου αλλά και των δαπανών για την αντιμετώπιση της τεράστιας μεταναστευτικής ροής από τη Βόρεια Αφρική.

«Θα χρειαστούμε διευκρινίσεις σχετικά με τα ποσά που περιλαμβάνονται στο σχέδιο προϋπολογισμού και  ορίζονται ως «έκτακτες δαπάνες », ανέφεραν οι Επίτροποι Βάλντις Ντομπρόβσκις και Πιέρ Μοσκοβισί.

Περισσότερα εδώ.