Ναυαγεί η CETA – Εμμένει στις ενστάσεις της η Βαλλονία
31 Οκτωβρίου, 2016
Νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την τουρκοκυπριακή κοινότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
31 Οκτωβρίου, 2016

Επίσκεψή Επιτρόπου Στυλιανίδη στο Ιράν για ανθρωπιστικά ζητήματα

Τη δεύτερη επίσκεψή του στο Ιράν φέτος πραγματοποίησε ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του, ο Επίτροπος συναντήθηκε με τις εθνικές αρχές, περιλαμβανομένου του Υπουργού Εξωτερικών, του Υπουργού Εσωτερικών και εκπροσώπων του ιρανικού Γραφείου αλλοδαπών και μετανάστευσης (BAFIA), και επισκέφθηκε ανθρωπιστικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή ανησυχεί εξίσου την ΕΕ και το Ιράν. Με χαρά διαπιστώνω τις εξαιρετικές και στρατηγικές προσπάθειες που καταβάλλει το Ιράν για να παρέχεται ποιοτική βοήθεια στους Αφγανούς πρόσφυγες. Η χρηματοδότησή μας συμβάλλει στις προσπάθειες αυτές και ιδίως στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών του Αφγανιστάν. Κατά την επίσκεψή μου, συζητήσαμε και για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της μείωσης του κινδύνου καταστροφών, την οποία η ΕΕ και το Ιράν συμφώνησαν τον Απρίλιο αυτού του έτους», δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων.

Κατά την επίσκεψή του, ο Επίτροπος Στυλιανίδης εξήγγειλε επιπλέον 6 εκατ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Αφγανούς πρόσφυγες στο Ιράν, με αποτέλεσμα η συνολική ανθρωπιστική στήριξη της ΕΕ να ανέρχεται σε 12,5 εκατ. ευρώ το 2016. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ευαισθητοποίησε τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις ανθρωπιστικές προκλήσεις στη χώρα και έθεσε τις βάσεις για στενότερη ανθρωπιστική συνεργασία με το Ιράν.

Περισσότερα εδώ.