Ευρωπαϊκή ημέρα ισότητας των αμοιβών
3 Νοεμβρίου, 2016
Ρέντσι: Θα αυξήσω το έλλειμμα αν χρειαστεί να στηρίξω τους σεισμόπληκτους
4 Νοεμβρίου, 2016

Εγκαίνια «Ξενώνα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτα Παιδιά»

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και η διεθνής οργάνωση Save the Children, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζουν τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προστασίας που απευθύνεται σε ασυνόδευτα παιδιά υπηκόους τρίτων χωρών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Τα εγκαίνια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 μμ, στον χώρο του Ξενώνα, στον Άλιμο. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν: η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, ο Προέδρος του ΕΚΚΑ, κ. Περικλής Τζιάρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Save the Children για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, κ. AndreasRing, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, κα Σοφία Κωνσταντέλλια και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης.

Ο Ξενώνας χρηματοδοτείται από τo τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (European Commission’s Humanitarian Aid department – ECHO).

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε σχετικά: ” Πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν εκτοπιστεί λόγω πολέμου και συγκρούσεων. Από αυτούς οι μισοί είναι παιδιά. Αρκετές χιλιάδες από αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια βρίσκονται στην Ελλάδα και θα περάσουν όλη τους την παιδική ηλικία μακριά από τις πατρίδες τους. Mε τη βοήθεια της Save the Children, εταίρου μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται κομμάτι της λύσης, και μάλιστα μιας μακροπρόθεσμης λύσης – για να στηρίξουμε κάποια από τα παιδιά αυτά και να τους προσφέρουμε ελπίδα”.

Περισσότερα εδώ.