Αναταραχή στη Γερμανία με το νέο νόμο για τα τυχερά παιχνίδια
3 Νοεμβρίου, 2016
Επιστροφή 340.000 ευρώ ζητά από τη Λεπέν η ΕE
3 Νοεμβρίου, 2016

Big deals και επενδύσεις «υπόσχονται» 10 δις ευρώ

Εφικτή η ενεργοποίηση μεγάλων επενδυτικών κινήσεων το 2017 αν αρθούν προσκόμματα. Το παράδειγμά του Αστέρα και η κυβερνητική αδράνεια για τα ΣΔΙΤ στα απορρίμματα. Η πενιχρή η συγκομιδή από το «πακέτο Γιούνκερ» και οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό.

«Το 2017 προσφέρει την τελευταία ευκαιρία για τη χώρα» είναι το μήνυμα που μεταφέρουν στην κυβέρνηση στελέχη της αγοράς τα οποία συνομιλούν με υπουργούς και το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν πως μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι εφικτό, να αιμοδοτηθεί του χρόνου η οικονομία με περισσότερα από 10 δισ. ευρώ, ώστε να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι ανάπτυξης.

Οπως εξηγούν «είναι μονόδρομος η κινητοποίηση κάθε πόρου, από το ΕΣΠΑ μέχρι το «πακέτο Γιούνκερ» και τις επενδύσεις που συνοδεύουν ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις». Προσθέτουν πως «αυτό το κλίμα, της κινητοποίησης, πρέπει να αποπνέει και ο επικείμενος ανασχηματισμός ώστε βγούμε από το τέλμα».

Η εκκίνηση νέων μεγάλων έργων, καθώς μέχρι τον επόμενο Μάρτιο ολοκληρώνονται οι οδικοί άξονες με συμβάσεις παραχώρησης, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των επενδύσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, τις τουριστικές επενδύσεις εντός και εκτός του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, θεωρούνται προαπαιτούμενα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της το 2017 και να προσεγγίσει τους στόχους για την ανάπτυξη. Αν και εκφράζονται αμφιβολίες για το αν ορισμένοι υπουργοί έχουν αντιληφθεί την ανάγκη επιτάχυνσης των επενδύσεων, στην αγορά τονίζουν πως στην κυβέρνηση προσπαθούν να ξεκολλήσουν τα έργα.

Περισσότερα εδώ.