Αντεπίθεση της Google στη μάχη με την Κομισιόν
4 Νοεμβρίου, 2016
Σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο το σύστημα εκπομπών επιμένει η Volkswagen
4 Νοεμβρίου, 2016

Ανάπτυξη μηδέν για φέτος και 2% το 2017 βλέπει για την Ελλάδα η EBRD

Μηδενική ανάπτυξη φέτος και 2% τον επόμενο χρόνο θα πετύχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Αν και το ΑΕΠ της χώρας μας υποχώρησε κατά 0,7% το πρώτο εξάμηνο, η EBRD εκτιμά ότι τα έσοδα από τις μεγάλες τουριστικές αφίξεις και η σταδιακή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος θα λειτουργήσουν ως θετικά αντίβαρα το δεύτερο μισό του έτους, οδηγώντας σε μηδενική ανάπτυξη για όλο το δωδεκάμηνο.

«Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο καμπής» για να βγει από την ύφεση, αναφέρει χαρακτηριστικά η επενδυτική τράπεζα, επισημαίνοντας δε πως η υλοποίηση των προαπαιτούμενων του Μνημονίου έχει συμβάλει σε μερική ανάκτηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Για το 2017, η EBRD προβλέπει ότι οι επενδύσεις και η εμπιστοσύνη θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όμως υπογραμμίζει ότι μία σειρά παραγόντων θα περιορίσει την ανάπτυξη στο 2%.

Η Τράπεζα στέκεται συγκεκριμένα στα «αγκάθια» των κόκκινων δανείων, της συνεχιζόμενης λιτότητας και των capital controls, σημειώνοντας πως αυτοί οι παράγοντες «κατά πάσα πιθανότητα θα συγκρατήσουν» την ανάπτυξη.

Περισσότερα εδώ.