ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ”
4 Νοεμβρίου, 2016
Αντεπίθεση της Google στη μάχη με την Κομισιόν
4 Νοεμβρίου, 2016

Βέλγιο: Αρνείται να βοηθήσει πρόσφυγες ο υπουργός Μετανάστευσης

O Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως θα πουλήσει τα έπιπλα του γραφείου του, με σκοπό να καταβάλει το πρόστιμο που του επέβαλε δικαστήριο για την άρνηση χορήγησης τουριστικής βίζας σε οικογένεια Σύρων από το Χαλέπι.

Ο Τέο Φράνκεν δήλωσε πως προτιμά να αφήσει τους δικαστικούς επιμελητές να αδειάσουν το γραφείο του παρά να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ ημερησίως, που το δικαστήριο επέβαλε στο υπουργείο Μετανάστευσης μέχρι να εκδώσει τις τέσσερις βίζες.

Η δήλωση του, σε συνδυασμό με τη φωτογραφία που ανάρτησε στο facebook, που τον δείχνει να προσποιείται ότι εργάζεται σε μια άδεια σοφίτα, εξαγρίωσε τους δικηγόρους της τετραμελούς οικογένειας των Σύρων που επιθυμούν να αποδράσουν από το Χαλέπι.

Δεχόμενος προσφορά για στέγαση από μια οικογένεια Βέλγων που γνώριζε, ο Σύρος πατέρας έφτασε αρχικά στον Λίβανο από το Χαλέπι όπου κατέθεσε αίτηση στο βελγικό προξενείο για έκδοση βίζας για τον εαυτό του, την γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά.

Μόλις η αίτηση απορρίφθηκε, η οικογένεια που τον είχε προσκαλέσει προσέφυγε σε βελγικό δικαστήριο και κέρδισε την υπόθεση. Οι δικηγόροι τόνισαν ότι η οικογένεια των Σύρων δεν θέλει να πληρώσει παράνομους διακινητές και να διακινδυνέψει, αλλά επιθυμεί να ταξιδέψει με την νόμιμη οδό.

Ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε πως επιτρέποντας σε μια οικογένεια Σύρων να εισέλθει στην χώρα μέσω της διαδικασίας αυτής θα προκαλούσε ένα κύμα παρόμοιων αιτήσεων και πρόσθεσε πως θα προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης.

Περισσότερα εδώ.