Ανάπτυξη μηδέν για φέτος και 2% το 2017 βλέπει για την Ελλάδα η EBRD
4 Νοεμβρίου, 2016
Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 ηγετικά στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος
4 Νοεμβρίου, 2016

Σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο το σύστημα εκπομπών επιμένει η Volkswagen

Η Volkswagen δήλωσε ότι το λογισμικό το οποίο επιτρέπει στα πετρελαιοκίνητα οχήματα της να αποφεύγουν τους κανόνες εκπομπών ρύπων, δεν παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Η αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει τη νομική της προστασία, εν όψει της πιθανής αύξησης των αποζημιώσεων που θα κληθεί να δώσει στους πελάτες της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εντείνει τις πιέσεις στη Volkswagen έτσι ώστε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Ο γερμανικός κολοσσός έχει απορρίψει την πρόταση της Επιτροπής, παρ’ ο,τι έχει προσφέρει χρηματικά ποσά στους οδηγούς των ΗΠΑ, καθώς πριν ένα χρόνο είχε παραδεχθεί ότι υπήρξαν ψεύτικες μετρήσεις στις εκπομπές ρύπων των ντίζελ αυτοκινήτων της.

Τον περασμένο μήνα, ένα ισπανικό δικαστήριο για πρώτη φορά αποφάνθηκε υπέρ ενός πελάτη της VW και επέβαλε πρόστιμο στις τοπικές μονάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενθαρρύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ισπανούς καταναλωτές να κάνουν μηνύσεις στη VW.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η VW, η τεχνολογία της είναι συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Το λογισμικό που περιέχεται στα οχήματα κινητήρα ΕΑ-189 κατά την άποψη της Volkswagen δεν ενέχει ουδεμία παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου», ανέφερε η VW στις 3 Νοεμβρίου. Επίσης, πρόσθεσε: «Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εκπομπών δεν θα μειωθεί σε αυτά τα οχήματα».

Τα γερμανικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα NDR, WDR και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφεραν τη συγκεκριμένη άποψη της VW την Πέμπτη.

Περισσότερα εδώ.