Σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο το σύστημα εκπομπών επιμένει η Volkswagen
4 Νοεμβρίου, 2016
Αρνούνται οι ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών να ενταχθούν σε ενιαίο φορέα της ΕΕ
4 Νοεμβρίου, 2016

Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 ηγετικά στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τους δύο συμπροέδρους και άλλους εννέα βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP λίγο πριν τα ξημερώματα της Παρασκευής, επικαλούμενες την άρνησή τους να δώσουν κατάθεση για εγκλήματα που σχετίζονται με «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Λίγες μόνο ώρες μετά τις συλλήψεις σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, εκδόθηκαν εντάλματα για 13 βουλευτές, αλλά κρατήθηκαν μόνο 11, καθώς οι άλλοι δύο βρίσκονται στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι του κόμματος είχαν πει ότι 15 συνολικά βουλευτές βρίσκονται υπό κράτηση. Η Αστυνομία έκανε επιδρομή στα σπίτια των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στην Άγκυρα και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ στο Ντιγιαρμπακίρ, ενώ η Αστυνομία έκανε επίσης έρευνα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα.

Πλάνα της τηλεόρασης δείχνουν στελέχη του κόμματος να φιλονικούν με την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιδρομής, και ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η πρόσβαση στο δρόμο που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία έχει αποκλειστεί από πολλά περιπολικά και εξοπλισμένα αυτοκίνητα.

Μια ομάδα διαδηλωτών φωνάζοντας συνθήματα προσπάθησε να φτάσει στα γραφεία του κόμματος, αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία.

Περισσότερα εδώ.