Γερμανία: Ερευνα κατά του Facebook για «υποκίνηση μίσους»
9 Νοεμβρίου, 2016
«Εφικτή» η λύση του Κυπριακού καθώς αρχίζουν οι επαφές στην Ελβετία
9 Νοεμβρίου, 2016

Επίσκεψη της Μέι στην Ινδία με επίκεντρο τη βίζα και τις εμπορικές σχέσεις

Στην Ινδία βρίσκεται η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, προκειμένου να πραγματοποιήσει συζητήσεις για την πορεία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά το Brexit.

Σε τεχνικό επίπεδο, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει επίσημες εμπορικές συνομιλίες με τρίτα κράτη, μέχρι να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ωστόσο, η Τερέζα Μέι με αυτή την επίσκεψη έχει ως στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για την εκ νέου συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου συνοδεύεται από τον υπουργό εμπορίου Λίαμ Φοξ, καθώς και από αντιπροσωπεία Βρετανών επιχειρηματιών σε επίσκεψη διάρκειας τριών ημερών

Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία θεωρείται ως «η πιο θερμή υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο», τα σχόλια της Μέι φέρεται να είναι αποθαρρυντικά για την Ινδία, καθώς δήλωσε ότι δεν θα διευκολυνθεί ιδιαίτερα η διαδικασία χορήγησης βίζας σε υπηκόους της Ινδίας.

Η πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Βρετανία ήταν ήδη σε θέση να προσελκύσει «το καλύτερο δυνατό», μετά την αποχώρηση της από την ΕΕ. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε εκδώσει περισσότερες θεωρήσεις εργασίας στην Ινδία από ό, τι οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Κίνα μαζί. Εννέα στις δέκα αιτήσεις θεώρησης από την Ινδία έχουν ήδη γίνει αποδεκτές. Έχουμε, πιστεύω, ένα καλό σύστημα », δήλωσε.

Περισσότερα εδώ.