Η Επιτροπή δρομολογεί έρευνα για τη διαφάνεια των αλγορίθμων στο διαδίκτυο
9 Νοεμβρίου, 2016
Ηττήθηκε η προσπάθεια Όρμπαν να μπλοκάρει τις μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα
9 Νοεμβρίου, 2016

Η Αμερική ψηφίζει και διαλέγει ανάμεσα στην Κλίντον και στον Τραμπ

Στις κάλπες θα προσέλθουν σε λίγες ώρες δεκάδες εκατομμύρια πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να ψηφίσουν σε μία από τις πλέον αμφίρροπες προεδρικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών, που θα αναδείξει στον Λευκό Οίκο είτε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο είτε έναν από τους πλέον αντι-συμβατικούς υποψηφίους στην ιστορία.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στη Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον προβάδισμα τριών έως έξι μονάδων σε εθνικό επίπεδο έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αναμένεται κριθεί σε μία μικρή ομάδα πολιτειών, όπου οι δημοσκοπήσεις μπορεί να ανατραπούν και θα καθορίσουν ποιος από τους δύο υποψήφιους θα κόψει πρώτος το νήμα για τις 270 ψήφους στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Φλόριντα, που αναλογεί σε 29 ψήφους Εκλεκτόρων, και τη Βόρεια Καρολίνα, που προσφέρει 15 ψήφους. Κρίσιμα μέτωπα είναι επίσης η Βιρτζίνια, η Πενσιλβάνια και το Οχάιο, που αντιστοιχούν συνολικά σε 61 Εκλέκτορες. Άλλες πολιτείες που μπορεί να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της κ. Κλίντον ή του κ. Τραμπ, όπως το Μίσιγκαν και η Νεβάδα.

Ήταν ακριβώς σε αυτές τις περιοχές που εστίασαν την προσοχή τους τις τελευταίες 48 ώρες οι δύο εκστρατείες, με τον κ. Τραμπ να πραγματοποιεί προσωπικά πέντε στάσεις την τελευταία ημέρα και την κ. Κλίντον να κινητοποιεί πολιτικούς και διασημότητες για συγκεντρώσεις σε πολλές μεσοδυτικές πολιτείες.

Περισσότερα εδώ.