Μαυροβούνιο: Ρώσοι εθνικιστές σχεδίαζαν να απαγάγουν τον Τζουκάνοβιτς
9 Νοεμβρίου, 2016
Μαράκες: Τα επόμενα βήματα μετά την επικύρωση της Συμφωνίας του Παρισίου
9 Νοεμβρίου, 2016

Κυπριακό: Χαμηλές προσδοκίες για τη διαπραγμάτευση στην Ελβετία

Με χαμηλές προσδοκίες, εκτός κι αν υπάρξει θετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας, αρχίζει τη Δευτέρα στο Mont Pelerin της Ελβετίας εντατική και επίπονη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, η οποία θα επικεντρωθεί στο εδαφικό, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και άλλα θέματα «αγκάθια», όπως η ασφάλεια, οι εγγυήσεις και η εκ περιτροπής προεδρία. Οι διαπραγματεύσεις στο Μον Πελερέν (Mont Pelerin) θα διαρκέσουν μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έφθασε το απόγευμα με τους συνεργάτες του στο ελβετικό θέρετρο, έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: ««Μεταβαίνω στην Ελβετία με αποφασιστικότητα, καλή θέληση και την αναγκαία βούληση, έχοντας κατά νου ότι η λύση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, αλλά και να καθησυχάσει τις ανησυχίες του κυπριακού λαού». Με την άφιξη στο Μον Πελερέν ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος , Νίκος Χριστοδουλίδης, ανάρτησε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στην σημερινή εναρκτήρια συνάντηση θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος, όπως είχε δηλώσει εκπρόσωπός του, «προσβλέπει στο να προσφέρει την προσωπική του υποστήριξη προς το έργο των δύο ηγετών, καθώς εισέρχονται σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων».

Περισσότερα εδώ.