Βράβευση του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνου Καρβούνη από το “Χαμόγελο του Παιδιού”
9 Νοεμβρίου, 2016
Η Επιτροπή καταθέτει σχέδιο κανονισμού για τα επίπεδα ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα
10 Νοεμβρίου, 2016

Αγωνία σε ολόκληρο τον πλανήτη για τα αποτελεσματα των αμερικανικών εκλογών

Η εκλογική διαδικασία έφτασε στο τέλος της, ενώ αγωνία επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Τα τελικά αποτελέσματα των πλέον πολωμένων εκλογών των τελευταίων δεκαετιών θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ώρες.

Τα αποτελέσματα «δίνουν» τις πολιτείες Ιντιάνα και Κεντάκι στο Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ανέκαθεν αποτελούσαν τα προπύργια των Ρεπουμπλικανών. Επίσης ο Τραμπ προηγείται στις πολιτείες  Τζιόρτζια και στη Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί, Μισισίπι, και Οκλαχόμα.

Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται στο Ίλινοις, Νιου Τζέρσι, Μέριλαντ, Κολούμπια, Ντελαγουερ, Ροντ Άιλαντ, Μασαχουσέτη και Βερμόντ.

Με τα παρόντα δεδομένα, η Χίλαρι Κλίντον κερδίζει 68 ψήφους στο σώμα των Εκλεκτόρων έναντι 48 του Τραμπ.

Οι πολιτείες της Φλόριντα και της Βιρτζίνια θα κρίνουν την έκβαση των αποτελεσμάτων, ωστόσο, μέχρι στιγμής η μάχη ανάμεσα στους δύο υποψηφίους στις συγκεκριμένες πολιτείες είναι αμφίρροπη.

Πυροβολισμοί – ένας νεκρός

Η διαδικασία των εκλογών αμαυρώθηκε μετά την απώλεια ενός ανθρώπου και τεσσάρων τραυματισμών από πυροβολισμούς έξω από εκλογικό κέντρο στην περιοχή Αζούρα της Καλιφόρνια.

Κόντρα Μπους – Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του, Λόρα, επέλεξαν να μην ψηφίσουν για πρόεδρο των ΗΠΑ, αφήνοντας κενή τη σχετική επιλογή. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ως λυπηρή την απόφαση του Τζορτζ Μπους του νεότερου να μην τον ψηφίσει.

«Πιστεύω ότι είναι λυπηρό. Οταν βλέπω τον Τζορτζ Μπους να το κάνει αυτό και βλέπω ότι ήταν σημαντικό για εκείνον να μας εμπλέξει στο Ιράκ, κάτι που ήταν προφανώς απαίσια απόφαση, όπως και ο τρόπος που μας πήρε ο Ομπάμα από εκεί ήταν επίσης απαίσιος. Δεν πιστεύω ότι έχει κάποιο αντίκτυπο, ειλικρινά», σχολίασε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Διαθέσιμο εδώ.