Κάλεσμα της ΕΕ στην Τουρκία για πολιτικό διάλογο
9 Νοεμβρίου, 2016
Δράσεις «Μαρί Σκλοντόφσκα-Κιουρί»: 20 χρόνια τώρα η Ευρώπη στηρίζει τους ερευνητές
9 Νοεμβρίου, 2016

Από 15% έως 45% ο φόρος στο Airbnb

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ιδιοκτήτες απειλούνται με πρόστιμο 50.000 ευρώ. Οσον αφορά το φορολογικό καθεστώς, προβλέπεται φόρος 5% ανά διανυκτέρευση, που θα αποδίδεται από την πλατφόρμα ενοικίασης. Επιπλέον, τα συνολικά ποσά που θα αποκομίζουν οι ιδιοκτήτες θα φορολογούνται με τους συντελεστές των ενοικίων, 15% έως 45%, ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων.

Υποχρεωτική εγγραφή σε ειδικό μητρώο καταλυμάτων προβλέπει το σχέδιο του θεσμικού πλαισίου για την ενοικίαση κατοικιών μέσω της Airbnb και άλλων διαδικτυακών πλατφορμών.

Φόρο 5% ανά διανυκτέρευση και πρόστιμο 50.000 ευρώ για όσους δεν εγγραφούν στο ειδικό μητρώο για τα ακίνητα που εκμισθώνουν μέσω Airbnb, αλλά και μέσω άλλων διαδικτυακών πλατφορμών (Homeaway, Flipkey, Housetrip) ενοικίασης κατοικιών, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης. Επίσης, το ποσό που θα αποκομίζει κάθε ιδιοκτήτης θα φορολογείται και με την κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, δηλαδή με συντελεστές 15% και 45%, ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα πρέπει να εγγραφεί στο ειδικό μητρώο καταλυμάτων και θα λάβει ένα σχετικό κωδικό, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε κάθε αγγελία που αναρτά στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και ενοικίαση του ακινήτου, η εταιρεία θα αποστέλλει τα στοιχεία της συναλλαγής στο υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα εδώ.