Mέρκελ σε Τραμπ: Φέρεις παγκόσμια ευθύνη – Συνεργασία βάσει δημοκρατικών αξιών
10 Νοεμβρίου, 2016
Διεθνολόγοι αναλύουν στη Euractiv τον διεθνή αντίκτυπο της νίκης Τραμπ
10 Νοεμβρίου, 2016

Ευρωσοσιαλιστές: Να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις με Τουρκία, «επικίνδυνος» ο Τράμπ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ δείχνουν την ανάγκη για την ΕΕ να ξεκινήσει να εστιάζει στα δικά της συμφέροντα, είπε στην EurActiv.com ο Αντιπρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S & D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Knut Fleckenstein.

Ο ίδιος, επίσης, τόνισε ότι μετά τη σημερινή παρουσίαση του πακέτου διεύρυνσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να «παγώσουν», καθώς η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται πλέον για ένταξη στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ άλλαξαν

Αναφορικά με τις εκλογές των ΗΠΑ, ο σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα αποτελέσματα, λέγοντας ότι ως Γερμανός «μπορώ να πω αυτές οι ΗΠΑ δεν είναι ίδιες με τις ΗΠΑ μετά την εποχή των Ναζί που μας δίδαξε τη δημοκρατία και τις αξίες».

Ο Fleckenstein πρόσθεσε ότι η ημέρα μετά από τις αμερικανικές εκλογές είναι επίσης μια πρόκληση για την ΕΕ να αλλάξει την προσοχή της.

«Μπορεί επίσης να είναι μια πρόκληση για εμάς να βρούμε έναν νέο τρόπο να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε στα δικά μας συμφέροντα», είπε.

Η ευρωβουλευτής Kati Piri πήγε ακόμη παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι ο Donald Trump είναι «επικίνδυνος».

«Ο Trump είναι επικίνδυνος όταν πρόκειται για τη θέση των γυναικών, τις διακρίσεις, τα δικαιώματα, τη μετανάστευση […] αν συνεχίσει αυτή τη ρητορική θα ανησυχήσω σοβαρά», είπε στη EurActiv.

Περισσότερα εδώ.