Κερέ: Η εκλογή Τραμπ δείχνει πως η Ευρώπη πρέπει να ελέγχει τη μοίρα της
13 Νοεμβρίου, 2016
Μπαλκ: Υψηλότερες οι χρεώσεις για τα οχήματα που ρυπαίνουν περισσότερο
13 Νοεμβρίου, 2016

Ο Όρμπαν δεν θα επαναφέρει το νομοσχέδιο για τη μετεγκατάσταση προσφύγων

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δεν θα υποβάλει εκ νέου προς ψήφιση το νομοσχέδιο, το οποίο απαγορεύει την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μετά την απόρριψή του από το κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Επιχειρήσαμε να το εντάξουμε στην αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά δεν το καταφέραμε, καθώς η αντιπολίτευση συντάχθηκε με τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Όρμπαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο ίδιος, η κυβέρνησή του θα πρέπει να καταρρίψει το σχέδιο κατανομής προσφύγων μέσω ποσοστώσεων της ΕΕ, χρησιμοποιώντας το υπάρχον Σύνταγμα της χώρας μετά την απόρριψη της τροποποίησης από το κοινοβούλιο.

Στην ίδια συνέντευξή του, ο ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι οι ούγγροι μετανάστες οι οποίοι ήδη εργάζονται στη Βρετανία δεν θα υποστούν αρνητικές επιπτώσεις μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Ο Όρμπαν, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι οι δυό τους συμφώνησαν σε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τους περίπου 95.000 Ούγγρους που ήδη εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ανεπίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Περισσότερα εδώ.