Π. Καρβούνης: “Η ανακατασκευή του θεάτρου της Κασσώπης αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα αξιοποίησης των πόρων που διοχετεύονται από το ΕΣΠΑ”
15 Νοεμβρίου, 2016
Ενίσχυση του ρόλου των γεωργών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων
15 Νοεμβρίου, 2016

Δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ για την πρώτη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι

«Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρομοκράτες χτύπησαν με τρόπο βάρβαρο, στα τυφλά στην καρδιά του Παρισιού -εκεί που μας αρέσει να βρισκόμαστε, να συνομιλούμε, να συνυπάρχουμε σε καφενεία και σε εστιατόρια- σε μια αίθουσα συναυλιών και δίπλα σε ένα στάδιο. Η ανάμνηση των θυμάτων εκείνης της αιματηρής βραδιάς μένει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας.

Πίστευαν ότι χτυπούσαν τη Γαλλία. Αλλά, εκείνη την τραγική νύχτα, όλοι οι Ευρωπαίοι και όλοι οι πολίτες του κόσμου ήταν Γάλλοι. Ολόκληρη η Ευρώπη, όλες οι δημοκρατίες επλήγησαν. Στο Παρίσι, όπως στις Βρυξέλλες και στη Νίκαια, οι δράστες των επιθέσεων πίστεψαν πως μας αποδυναμώνουν χτυπώντας αθώους, γυναικόπαιδα, νέους και ηλικιωμένους κάθε θρησκείας και προέλευσης. Απέτυχαν. Διότι, όλοι μαζί και ακόμη πιο ενωμένοι, δεν θα απαρνηθούμε ποτέ τις αξίες και τις ελευθερίες μας που τις υπερασπίζουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας κατά της τρομοκρατίας.

Η Ευρώπη έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη αυτή και να παραμείνει δημοκρατική, ανοιχτή και πλουραλιστική αλλά ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια όλων των πολιτών της.

Σήμερα η σκέψη μου είναι σε καθεμία από τις 130 ζωές που χάθηκαν, στις οικογένειές τους και σε όλους εκείνους που τραυματίστηκαν, ψυχικά και σωματικά, και που αγωνίζονται καθημερινά, με αποφασιστικότητα και θάρρος να επουλώσουν τις πληγές τους. Εγώ, τόσο προσωπικά όσο και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους διαβεβαιώνω ότι θα επιμείνουμε.»

Περισσότερα εδώ.