Νέα έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την «προσθετικότητα» του Σχεδίου Γιούνκερ
15 Νοεμβρίου, 2016
Δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ για την πρώτη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι
15 Νοεμβρίου, 2016

Π. Καρβούνης: “Η ανακατασκευή του θεάτρου της Κασσώπης αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα αξιοποίησης των πόρων που διοχετεύονται από το ΕΣΠΑ”

Στις 11/11/2016 ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης, χαιρέτισε την εκδήλωση για το πρόγραμμα CrowdFunding του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης.

Όπως τόνισε ο κ. Καρβούνης, η ανακατασκευή του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, έργου-τομή στην καθημερινότητα των κατοίκων της Ηπείρου, θα χρηματοδοτηθεί από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και συγκεκριμένα από τα ταμεία ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) & ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) με 80% του συνολικού προϋπολογισμού. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το έργο αυτό, αποτελώντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα αξιοποίησης των πόρων που διοχετεύονται από το ΕΣΠΑ, αλλά και της δύναμης του πολιτισμού και των συνεργειών, είναι το πρώτο στον τομέα του πολιτισμού που εντάχθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Σταύρο Μπένο, κινητήριο δύναμη του προγράμματος.

Περισσότερα εδώ.