Συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών στην Αθήνα
26 Νοεμβρίου, 2016
Η Ελλάδα ανακάμπτει στον τομέα των νέων τεχνολογιών
26 Νοεμβρίου, 2016

Γιγαντιαία επιχείρηση σε Ε.Ε – ΗΠΑ κατά του ξεπλύματος χρήματος

Αστυνομικοί σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ συνέλαβαν 178 άτομα την εβδομάδα που μας πέρασε, στο πλαίσιο επιχείρησης καταστολής ξεπλύματος χρημάτων. Οι αρχές εντόπισαν κλεμμένα κεφάλαια ύψους περίπου 23 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη δικαστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurojust.

Οι συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα επιχείρησης με στόχο τη λαθραία μεταφορά χρημάτων, όπου παράνομα κεφάλαια κρύβονται χάρη στη μεταβίβασή τους μέσω των λογαριασμών ενδιαμέσων, οι οποίοι πληρώνονται με μερίδιο από τα έσοδα.

Εντοπίστηκαν περίπου 580 λαθραίοι μεταφορείς,
και η αστυνομία ανέκρινε 380 υπόπτους στη διάρκεια της επιχείρησης, που είχε στόχο την αντιμετώπιση του αυξανόμενου όγκου των απατών σε ηλεκτρονικές πληρωμές και μέσω πιστωτικών καρτών σ’ όλη την Ευρώπη.

Η αυξανόμενη κλίμακα των απατών με πιστωτικές κάρτες υπογραμμίσθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν αναλυτές της ασφάλειας στο διαδίκτυο γνωστοποίησαν πως εγκληματίες χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά προγράμματα για να πάρουν τα χρήματα από μηχανές μετρητών σε περισσότερες από μια ντουζίνα ευρωπαϊκές χώρες – επεμβαίνοντας σ’ αυτές ώστε να βγάλουν τα μετρητά.

Περισσότερα εδώ.