Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Πιερ Μοσκοβισί
5 Δεκεμβρίου, 2016
Περισσότερη ευελιξία ζητά ο Μπ.Τζόνσον λίγο πριν φθάσει στην Κύπρο
5 Δεκεμβρίου, 2016

“Δεν έχουμε στο μυαλό μας τέταρτο πρόγραμμα”

Απάντηση Επιτρόπου Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στην Αθήνα.

Προς αποφυγή ενδεχομένων παρανοήσεων βάσει ανταποκρίσεων από τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, παρατίθεται η απάντηση του Επιτρόπου στην ερώτηση για το «αν θα μπορούσε να αποκλείσει ένα τέταρτο πρόγραμμα»:

“Δεν έχουμε στο μυαλό μας ένα τέταρτο πρόγραμμα. Βρισκόμαστε σήμερα στο τρίτο πρόγραμμα. Τρία προγράμματα είναι πολλά και επιθυμούμε το παρόν πρόγραμμα να στεφθεί από επιτυχία ώστε να αποτελέσει την έξοδο από τα προγράμματα. Αυτός είναι σαφώς ο στόχος μας…. Αν δείτε όλες τις λεγόμενες “χώρες σε πρόγραμμα” η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Κύπρος βγήκαν από το πρόγραμμα…. Μόνο μια χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα, η Ελλάδα, και τρία προγράμματα αρκούν.

Αλλά, πρέπει να είμαστε επιτυχείς έως το τέλος του προγράμματος. Να είμαστε πολύ σοβαροί, πολύ προσεκτικοί και πολύ εποικοδομητικοί έως τότε. Έτσι, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε [δηλ. ένα τέταρτο πρόγραμμα]. … Η επιτυχία του προγράμματος οδηγεί σε μια κανονικότητα…. Ονειρεύομαι στο τέλος της θητείας μου να μιλώ για προϋπολογισμούς και των 19 χωρών της ζώνης του ευρώ – καμία να μην είναι σε πρόγραμμα”.

Περισσότερα εδώ.