Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές
6 Δεκεμβρίου, 2016
Το παρασκήνιο της απόσυρσης του Ολάντ
6 Δεκεμβρίου, 2016

Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις, 12 Δεκεμβρίου η πολυμερής για το Κυπριακό

Οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου στη Γενεύη της Ελβετίας. Δύο ημέρες αργότερα οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τους χάρτες τους για το εδαφικό ενώ στις 12 του μηνός θα λάβει χώρα η κρίσιμη πολυμερής διάσκεψη όπου θα λάβουν μέρος οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία.

Την άμεση συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αποφάσισαν από κοινού ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου στη Γενεύη της Ελβετίας, ενώ στις 12 του μηνός θα λάβει χώρα η κρίσιμη πολυμερής διάσκεψη όπου θα λάβουν μέρος οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία.

Στο μεσοδιάστημα, στις 11 Δεκεμβρίου, η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα καταθέσουν τους χάρτες τους για να διευθετήσουν τις διαφορές τους στο εδαφικό, δηλαδή τις περιοχές που θα υπάγονται στη διοίκηση της κάθε κοινότητας στο προτεινόμενο ομοσπονδιακό κράτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, στόχος των δύο πλευρών είναι να βρεθεί λύση για το Κυπριακό «το ταχύτερο δυνατό». Οιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τις δύο κοινότητες.

Περισσότερα εδώ.