Μάρτιν Σουλτς – Ντόναλντ Τουσκ χαιρετίζουν τη νίκη του Βαν ντερ Μπέλεν
6 Δεκεμβρίου, 2016
Κλιματική Αλλαγή: ήρθε η ώρα για την ΕΕ να πιέσει τον Τραμπ
6 Δεκεμβρίου, 2016

Ο Ρέντσι ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την ήττα

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, μετά τα exit polls που δείχνουν καθαρή νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα, για την συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Το ‘όχι’ κέρδισε, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ήττας», δήλωσε ο Ρέντσι σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ παράλληλα κάλεσε το στρατόπεδο του «όχι» να κάνει προτάσεις.

«Ζήτω η Ιταλία. Το «όχι» κέρδισε και τώρα αυτοί που το στήριξαν με την εκστρατεία τους έχουν την ευθύνη να προχωρήσουν και να φέρουν πρόταση», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός προσθέτοντας πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της ήττας.

«Έχασα και το λέω δυνατά, αλλά με δυσκολία», σημείωσε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα του και ότι απόψε τελειώνει ένα δικό του κεφάλαιο και τη Δευτέρα υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Υπογράμμισε ότι πριν παραιτηθεί, η κυβέρνησή του θα δουλέψει, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών.

Περισσότερα εδώ.