Πάνος Καρβούνης: Μια Ευρώπη πιο ενωμένη και πιο κοντά στους πολίτες: η παρακαταθήκη του 2016 για το 2017
16 Ιανουαρίου, 2017
Η Βρετανία απείλει την ΕΕ αν αποτύχει το σχέδιο για το Brexit
17 Ιανουαρίου, 2017

Πάνος Καρβούνης: “1 δισ. ευρώ είναι στη διάθεση της Ελλάδας για το προσφυγικό”

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μιλά για το προσφυγικό στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου, “Live U”, στο “STAR” (12/01/2017).

Αρχικά ο κ. Καρβούνης επεσήμανε ότι 1 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί στην Ελλάδα για το προσφυγικό, από τα οποία η χώρα μας, αυτή τη στιγμή, έχει απορροφήσει περίπου τα μισά. Εν συνεχεία, διευκρίνισε ότι η διαχείριση του ποσού αυτού γίνεται από τις ελληνικές αρχές και τους αποδέκτες αυτού, υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ”σύμφωνα πάντα με τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, όπως επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καρβούνης ξεκαθάρισε ότι εάν η Ελλάδα έχει επιπλέον ανάγκες, αυτές σαφώς θα ληφθούν υπόψη. Παράλληλα ανέφερε ότι ”με τη συνδρομή της Επιτροπής, η Ελλάδα προσπαθεί να φτιάξει τη διοικητική της δομή, ούτως ώστε να μπορούν τα χρήματα αυτά να δαπανηθούν σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ και εγκαίρως”. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας τόνισε ότι η Επιτροπή δεν ελέγχει την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων, παρέχοντας πολιτική στήριξη και οικονομική και τεχνική βοήθεια.

Τέλος, κατά τα λεγόμενα του κ. Καρβούνη, τα χρήματα τα οποία λαμβάνουμε για το προσφυγικό θα μπορούσαν να επίσης να εκληφθούν ως μια ευκαιρία για ανάπτυξη της χώρας και δημιουργία θέσεων εργασίας για την κατασκευή και συντήρηση των σχετικών δομών.

Περισσότερα εδώ.