ΕΛΚ-Φιλελεύθεροι η νέα συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
20 Ιανουαρίου, 2017
Αισιοδοξία στο Νταβός για την ανάπτυξη
20 Ιανουαρίου, 2017

Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα σε Σοσιαλιστές και ΕΛΚ-Οι ισορροπίες

Το στρατόπεδο του Ταγιάνι  είναι αρκετά αισιόδοξο για την ψηφοφορία, μετά και την στήριξη των Φιλελεύθερων ALDE. Πηγές του S & D κατέστησαν σαφές ότι ο σοσιαλιστής υποψήφιος Τζιάνι Πιτέλα δεν θα παραιτηθεί από τη διαδικασία και θα φτάσει μέχρι το τέλος, που σημαίνει ότι θα επιδιώξει έναν τέταρτο γύρο εάν βρεθεί ο ίδιος μεταξύ των δύο υποψηφίων με τους περισσότερους ψήφους.

Εκτιμάται ότι ο Πιτέλα θα εξασφαλίσει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών από την Ευρωπαϊκή Ενωμένη Αριστερά – Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE-NGL), καθώς και από την Ομάδα των Πρασίνων (EFA). Πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν κάποια κομμουνιστές ευρωβουλευτές, για παράδειγμα οι Πορτογάλοι, στην ευρωπαϊκή Αριστερά οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν τον Ιταλό ευρωβουλευτή και θα πιθανότατα να απέχουν. Υπάρχουν, επίσης, μερικοί Πράσινοι οι οποίοι δεν προτιμούν τον Τζιάνι Πιτέλα.

Πηγές από το S&D δήλωσαν στην EurActiv ότι εάν οι πολιτικές δυνάμεις στη δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος ψηφίσουν σύμφωνα με τις ιδεολογικές πεποιθήσεις τους, τότε υποψήφιος του ΕΛΚ Αντόνιο Ταγιάνι θα είναι σίγουρα ο μεγάλος νικητής.

Από την άλλη πλευρά, πηγές του ΕΛΚ επιμένουν ότι το κόμμα τους δεν θα δεχτεί τις ψήφους των ευρωσκεπτικιστών. Ο ηγέτης του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ πρόσφατα δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα βασιστεί σε αντιευρωπαϊκές ψήφους, αλλά σημείωσε ότι η ψηφοφορία είναι μυστική, και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τον τρόπο που οι βουλευτές από διαφορετικές παρατάξεις ψηφίζουν.

Περισσότερα εδώ.