Αισιοδοξία στο Νταβός για την ανάπτυξη
20 Ιανουαρίου, 2017
Απογοητευμένοι οι Ουκρανοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση
20 Ιανουαρίου, 2017

Νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Αντόνιο Ταγιάνι

Νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Αντόνιο Ταγιάνι με 351 ψήφους. Ο Τζιάνι Πιτέλα συγκέντρωσε 282 στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία.

info1

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Ταγιάνι εξακολουθούσε να προηγείται στην κούρσα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον Σοσιαλδημοκράτη Τζιάνι Πιτέλα να ακολουθεί. Δείτε τα αποτελέσματα της τρίτης ψηφοφορίας στο σχετικό infographic

infogr

Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, ο Ταγιάνι συγκέντρωσε 287 ψήφους ενώ ο σοσιαλδημοκράτης Τζιάνι Πιτέλα κέρδισε 200 ψήφους. Οι τέσσερις άλλοι υποψήφιοι συγκέντρωσαν και πάλι πολύ μικρότερα ποσοστά. Συγκεκριμένα, η Στίβενς κέρδισε 66 ψήφους, η Λαμπέρτ 51, ο Ρεμπέγκα 45 και η Φορέτσα 42.

Αυτή την ώρα το Κοινοβούλιο διεξάγει τρίτη ψηφοφορία τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στις 17.30 (ώρα Βρυξελλών).

Πριν λίγο, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι προηγείται έχοντας συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό , με 274 ψήφους. Ακολουθεί ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα με 183 ψήφους, η Χέλγκα Στίβενς με 77 ψήφους, η Λαμπέρτ με 56 ψήφους, η Ελεονόρα Φορέντσα με 50 ψήφους και ο Λορέντου Ρεμπέγκα με 43 ψήφους.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα υπήρξαν αρκετές διαρροές ενώ κανένας υποψήφιος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (342 ψήφοι) προκειμένου να αναδειχτεί νικητής από τον πρώτο γύρο. Όλοι οι υποψήφιοι συνεχίζουν στον δεύτερο γύρο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθούν στη 13.00 (ώρα Βρυξελλών).

Οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: 217 ευρωβουλευτές

Σοσιαλδημοκράτες: 189 ευρωβουλευτές

Ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών: 74 ευρωβουλευτές

Φιλελεύθεροι: 68 ευρωβουλευτές

Ενωτική Αριστερά: 52 ευρωβουλευτές

Πράσινοι: 51 ευρωβουλευτές

Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας: 42 ευρωβουλευτές

Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας: 40 ευρωβουλευτές

Ανεξάρτητοι: 18 ευρωβουλευτές

Περισσότερα εδώ.