Πιο αυστηρό πλαίσιο εργασιακών κανόνων για τις οδικές μεταφορές από την Κομισιόν
26 Ιανουαρίου, 2017
Η Γερμανία καταργεί το αδίκημα της προσβολής αρχηγού κράτους – Αφορμή σάτιρα στον Ερντογάν
26 Ιανουαρίου, 2017

Η Ολλανδία θα συστήσει Διεθνές Ταμείο για τις Αμβλώσεις ενάντια στον Τραμπ

Η Ολλανδή υπουργός Λίλιαν Πλούμεν πρότεινε τη δημιουργία ενός ταμείου στην Ολλανδία, το οποίο θα συνδράμει τα φιλανθρωπικά ιδρύματα υγείας για τις γυναίκες σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει την προσφάτως επανακαμφθείσα «Πολιτική της Πόλης του Μεξικού» από τον Τραμπ.

Οι Κάτω Χώρες επιδιώκουν να συστήσουν ένα παγκόσμιο ταμείο για την άμβλωση ως αντίδραση στην πρόσφατη απαγόρευση του Ντόναλντ Τραμπ της χρηματοδότηση διεθνών οργανισμών, οι οποίοι παρέχουν πληροφόρηση στις γυναίκες για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης. Η Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη Λίλιαν Πλούμεν ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συστήσει ένα διεθνές ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί έργα που αφορούν την πρόσβαση και τον έλεγχο των γεννήσεων, την άμβλωση και την εκπαίδευση των γυναικών, σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η κα Πλούμεν ανακοίνωσε το σχέδιο ως αντίδραση σε ένα εκτεταμένο υπόμνημα το οποίο φέρει την υπογραφή του Τραμπ και το οποίο έχει ως στόχο να περιορίσει την πρόσβαση στην πληροφόρηση σχετικά με την άμβλωση στις γυναίκες από διεθνείς αναπτυξιακές οργανώσεις.

Περισσότερα εδώ.