Οι Ρουμάνοι στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση
31 Ιανουαρίου, 2017
Τα Starbucks προσλαμβάνουν 10.000 πρόσφυγες παγκοσμίως
31 Ιανουαρίου, 2017

Ανανέωση της «ειδικής σχέσης» ΗΠΑ-Μεγάλης Βρετανίας-Το εμπόριο στο επίκεντρο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε στο να αρχίσουν άμεσα οι εμπορικές συνομιλίες με τη Βρετανία με στόχο τη διατήρηση των ισχυουσών εμπορικών συμφωνιών όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ το Σάββατο (28 Ιανουαρίου), ξεκινώντας μια πορεία σύγκρουσης με τις δεσμεύσεις της με την ΕΕ.

Οι «συνομιλίες υψηλού επιπέδου», οι οποίες συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, ελλοχεύουν τον κίνδυνο σύγκρουσης με τους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει το Λονδίνο ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες, μέχρι να αποχωρήσει πλήρως. Οι διμερείς συνομιλίες, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης την σύσταση κοινών ομάδων εργασίας, έχουν ως στόχο να θέσουν τα θεμέλια για μια νέα συμφωνία η οποία μπορεί να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό μετά το Brexit.

«Το πρώτο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι μια νέα εμπορική συμφωνία διαπραγμάτευσης, η οποία θα οδηγήσει σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο εθνών άμεσα», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Η συμφωνία επιτεύχθηκε στο γεύμα εργασίας με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον, όπου η Μει έγινε η πρώτη ξένη ηγέτης με την οποία συναντήθηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία του.

Περισσότερα εδώ.