Η Λε Πεν δεν υπακούει στην προθεσμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
5 Φεβρουαρίου, 2017
URBACT: «Μαζί μπορούμε περισσότερα με λιγότερα»
5 Φεβρουαρίου, 2017

«Αντίο Περιαγωγή»: Από τον Ιούνιο καταργούνται οι επιπλέον χρεώσεις στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε την προκαταρκτική συμφωνία νωρίς την Τετάρτη (31 Ιανουαρίου) για ανώτατο όριο χρεώσεων από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους όταν οι πελάτες τους χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα τους στο εξωτερικό, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση των τελών περιαγωγής, τον Ιούνιο.

Τα ανώτατα όρια για τα τέλη περιαγωγής ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ που απαιτούταν για την κατάργηση των τελών περιαγωγής μέχρι της 15ης Ιουνίου, 2017 ολοκληρώνοντας μια δεκαετία προσπαθειών από τις Βρυξέλλες να επιτρέψουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο εξωτερικό χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον χρεώσεις.

Τα τέλη χονδρικής για τα δεδομένα θα ανέρχονται στα 7,7 ευρώ ανά gigabyte από τον Ιούνιο του 2017, ενώ θα μειωθούν σε κάτω από 2,5 ευρώ ανά gigabyte το 2022. Οι χρεώσεις για την πραγματοποίηση κλήσεων θα μειωθούν από 5 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό σε 3,2 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό, ενώ εκείνες για την αποστολή μηνυμάτων θα μειωθούν κατά το ήμισυ σε 1 σεντ του ευρώ από 2 λεπτά του ευρώ τον Ιούνιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος από τη Μάλτα, η οποία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

«Εάν οι καταναλωτές υπερβούν τα όρια του συμβολαίου τους κατά την περιαγωγή, τυχόν επιπλέον χρεώσεις δεν θα είναι υψηλότερες από  ότι τα ανώτατα όρια περιαγωγής που συμφωνήθηκαν σήμερα», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζοντας τη συμφωνία. «Αντίο περιαγωγής» έγραψε στο twitter η Miapetra Kumpula-Natri, ευρωβουλευτής της ΕΕ η οποία ηγείται της προσπάθειας για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότερα εδώ.