Κατάργηση των τελών περιαγωγής: Συμφωνία και για τις τιμές χονδρικής
5 Φεβρουαρίου, 2017
Ευρωπαϊκή ενίσχυση σε Έλληνα καινοτόμο ερευνητή
5 Φεβρουαρίου, 2017

Επίσκεψη 30 Ελλήνων δημοσιογράφων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα

Με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα οπτικοακουστικά προϊόντα, υπηρεσίες και υποδομές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου οργανώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, 3ήμερο σεμινάριο (23-25.01.2017) για 30 έλληνες δημοσιογράφους και συντάκτες οπτικοακουστικών μέσων ενημέρωσης.

Το σεμινάριο είχε επίσης ως στόχο να τους δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες αυτές (τις οποίες οι περισσότεροι αξιολόγησαν ως εξαιρετικά υψηλού επιπέδου) και να παράγουν τα δικά τους προγράμματα, συνεντεύξεις με Επιτρόπους ή Ευρωβουλευτές, και άλλες ομάδες ομιλητών πάνω σε θέματα ΕΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με τους Επιτρόπους κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και  κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά και Έλληνες Ευρωβουλευτές (κ. Παπαδημούλη, κ. Κύρτσο, κ. Κύρκο, κ. Ζαριανόπουλο και κα Καϊλή). Επισκέφθηκαν επίσης το Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Parlamentarium και συζήτησαν με υψηλόβαθμα στελέχη για  τρόπους πανευρωπαϊκής μετάδοσης της ΕΕ με έμφαση στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι δημοσιογράφοι είχαν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής παραγωγής της Επιτροπής  και του Κοινοβουλίου και διευκολύνθηκαν στις επαφές τους με ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Τους δημοσιογράφους συνόδευσαν η κ. Κλημεντίνη Διακομανώλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του ΕΚ.

Περισσότερα εδώ.