Κομισιόν: στο στόχαστρο της ρωσικής προπαγάνδας η Μέρκελ
5 Φεβρουαρίου, 2017
Ανεπαρκής η δημοσιονομική εποπτεία της ΕΕ σύμφωνα με τα κράτη μέλη
5 Φεβρουαρίου, 2017

Σουλτς εναντίον Τραμπ και Ρωσίας

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος στη Γερμανία για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, χαρακτήρισε τις πολιτικές Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως «αντι-αμερικανικές» και τάχθηκε ενάντια στην άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας για το ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα (1 η Φεβρουαρίου), ο Σουλτς δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες. «αυτό που πράττει ο Τραμπ είναι αντιαμερικανικό», είπε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο υπερασπίστηκε το διαφωτισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία. «Αν ο Τραμπ σχεδιάζει να κατεδαφίσει αυτό το οικοδόμημα, τότε θα του απαντήσω ως καγκελάριος: Αυτό δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης», προσέθεσε ο Σουλτς.

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες περασμένη εβδομάδα έδωσαν το χρίσμα στον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κατέβει ως αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο, και αυτή η κίνηση έκπληξη έχει ενισχύσει τη λαϊκή υποστήριξη για το κεντροαριστερό κόμμα.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, ο Σουλτς Schulz δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να αρθούν μόνο μετά την εφαρμογή και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές του λεγόμενου σχεδίου ειρήνης του Μινσκ. «Εφόσον δεν εφαρμόζεται πλήρως η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ, οι κυρώσεις δεν μπορεί να αρθούν. Πρέπει να πω Πούτιν ξεκάθαρα ότι η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να σέβεται και να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο», είπε ο Σουλτς.

Περισσότερα εδώ.