Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία εναντίον Τραμπ για την «μουσουλμανική απαγόρευση»
5 Φεβρουαρίου, 2017
Σημαντικά βήματα για την Ενεργειακή Ένωση της Ευρώπης
5 Φεβρουαρίου, 2017

Ολαντ: Ευρωπαϊκή ενότητα, ή δεν υπάρχει μέλλον με την κυβέρνηση Τραμπ

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία ήταν σε καλό κλίμα

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Συνοδό Κορυφής της Μάλτας στην οποία αναμένεται να καθοριστεί η στάση της ΕΕ στη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει μέλλον με την κυβέρνηση Τραμπ αν δεν κινηθούμε όλοι οι Ευρωπαίοι μαζί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας. «Πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να σκεφτούν ότι το μέλλον τους είναι σε μια ενιαία Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι σε διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ» πρόσθεσε.

Τέτοιες επαφές έχω και εγώ με την Ουάσιγκτον, πρόσθεσε ο κ. Ολάντ, άλλα προέχει η ενιαία φωνή της Ευρώπης είπε ο Ολαντ, σχολιάζοντας δηλώσεις άλλων ευρωπαίων όπως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν.

Αναφορικά με το ΝΑΤΟ, ο Ολάντ είπε ότι υπάρχει η σχέση Ευρώπης – ΗΠΑ, ότι πρέπει να δούμε τις προθέσεις του κ. Τραμπ, άλλα απάντησε στον αμερικανό πρόεδρο που έχει κατηγορήσει την Ευρώπη ότι δεν συνεισφέρει στο ταμείο της Συμμαχίας ότι «και η Γάλλια και άλλες χώρες σηκώνουν το φορτίο της συνεισφοράς στο ΝΑΤΟ».

Περισσότερα εδώ.