Βρετανία: Δεν επωφελούμαστε από την αποχώρηση άλλων χωρών της Ε.Ε.
5 Φεβρουαρίου, 2017
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία εναντίον Τραμπ για την «μουσουλμανική απαγόρευση»
5 Φεβρουαρίου, 2017

Personna non grata για το ευρωκοινοβούλιο ο πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ

Οι τρεις μεγάλες «φιλοευρωπαϊκές» ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), το κεντροαριστερό Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D), και οι φιλελεύθεροι του ALDE, έχουν πάρει τη θέση ότι η ΕΕ θα πρέπει να απορρίψει τον Ted R. Malloch ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο ηγέτης της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο  Γκι Φερχόφστατ, ο ομόλογός του από ALDE, συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χθες (2 Φεβρουαρίου), προτείνοντας η ΕΕ να απορρίψει τον Malloch ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ.

Ξεχωριστά, ο επικεφαλής των S & D Τζιάνι Πιτέλα απέστειλε επιστολή, στην οποία απευθύνεται στον Τουσκ και στην επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι ότι ο Malloch δεν θα ήταν μια αποδεκτή επιλογή και θα πρέπει να δηλωθεί ως «persona non grata».

Ο Malloch ο οποίος επιλέχθηκε να είναι πρεσβευτής Trump στην ΕΕ, δήλωσε στις 25 Ιανουαρίου ότι η ΕΕ θα μπορούσε να καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ φαίνεται να μην εντυπωσιάστηκε από τις δηλώσεις αυτές.

Περισσότερα εδώ.