Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: Συμφωνία για πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ
12 Φεβρουαρίου, 2017
1 δισ. ευρώ για μεγιστοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων σε ευρωπαϊκές υποδομές μεταφορών
12 Φεβρουαρίου, 2017

Η Επιτροπή στηρίζει τους δήμους για την καλύτερη ένταξη των μεταναστών

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δημάρχους μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων για την ένταξη των μεταναστών διοργανώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο Άμστερνταμ.

Είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται από τότε που η Επιτροπή ξεκίνησε απευθείας διάλογο με τους εν λόγω δημάρχους, τον Απρίλιο του 2016, με σκοπό να παρουσιάσει ορθές πρακτικές και καινοτόμες λύσεις για την καλύτερη ένταξη των μεταναστών σε αστικές περιοχές. Η Επίτροπος αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου και οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Άμστερνταμ, της Βαρκελώνης, της Γάνδης, του Γκντανσκ και της Ρίγας, οι αντιδήμαρχοι του Παρισιού και του Μιλάνου και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών συζήτησαν την κατάσταση της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης των μεταναστών στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την πρώτη συνεδρίαση.

«Η ένταξη των μεταναστών που φθάνουν στις πόλεις μας δεν είναι μόνο το καθήκον της αλληλεγγύης μας ως πολιτών της ΕΕ, είναι επίσης μια ευκαιρία. Οι κοινωνίες μας και οι πόλεις μας εμπλουτίζονται από την πολυμορφία των κοινοτήτων τους. Είναι επίσης βασική προτεραιότητα του Αστικού θεματολογίου για την ΕΕ», δήλωσε ηΕπίτροπος κ. Κρέτσου.

Το ζήτημα της βελτίωσης της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις πόλεις θα αντιμετωπιστεί ιδίως με κονδύλια της πολιτικής για τη συνοχή, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτήσουν καινοτόμα σχέδια που συνοδεύουν τους μετανάστες κατά τη διαδικασία ένταξής τους. Τέλος, οι συμμετέχοντες συζήτησαν την κοινωνική ένταξη στις αστικές περιοχές γενικότερα, καθώς και τους τρόπους χειρισμού των μεταναστευτικών θεμάτων.

Περισσότερα εδώ.