Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: Δημόσια διαβούλευση
12 Φεβρουαρίου, 2017
Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: Συμφωνία για πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ
12 Φεβρουαρίου, 2017

Σε αναζήτηση #Youngleaders για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης 2017

Νέους ηλικίας 21 έως 26 ετών, από όλο τον κόσμο, καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Young Leaders (Νεαροί Ηγέτες), στις εφετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης (#EDD17).

Η εκδήλωση αυτή είναι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό φόρουμ για τη διεθνή συνεργασία και την ανάπτυξη, και θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 7 και 8 Ιουνίου 2017. Το Πρόγραμμα Νεαροί Ηγέτες θα κινητοποιήσει νεαρούς ηγέτες να συμμετέχουν στη συζήτηση για το μέλλον της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας.

Ο Νέβεν Μίμιτσα, Επίτροπος αρμόδιος για τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη, τόνισε: «Υποστηρίζω θερμά τη χειραφέτηση των νέων, καθώς αποτελούν τους στυλοβάτες του αυριανού κόσμου. Η έμπνευση και το θάρρος τους είναι αναγκαίες για περισσότερη ειρήνη και ευημερία στην κοινωνία μας. Μέσω του ΠρογράμματοςYoung Leaders θέλουμε να τους δώσουμε φωνή. Η συμβολή τους στην παγκόσμια αναπτυξιακή προσπάθεια είναι περισσότερο από ανεκτίμητη

Δεκαέξι εκπρόσωποι της νεολαίας θα επιλεγούν με βάση τις εξαιρετικές ικανότητες, την πείρα και τη δέσμευσή τους σε αναπτυξιακά ζητήματα. Αφού επιλεγούν, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υψηλού επιπέδου των ΕΗΑ 2017, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να πάρουν μέρος στον παγκόσμιο διάλογο με βασικούς αναπτυξιακούς φορείς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους συμμετέχοντες.

Περισσότερα εδώ.